Krkobabić: Za godinu dana formirano 250 zadruga

BEOGRAD – Za godinu i po dana formirano je 320 novih zadruga, što je dobar rezultat, izjavio je danas ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić.

On je rekao da je prošle godine pomognut rad 22, što starih, što novoformiranih zadruga, a ove godine 72 zadruga.

„Poverenje u zadruge se vraća o cemu svedoci njihov sve veci broj, sve više specijalizovanih zadruga i težnja ka formiranju složenih zadruga“, rekao je on za TV Pink.

Zadruge treba da postanu strožeri buduceg razvoja sela, rekao je ministar i dodao da je konkurs završen i da će 72 zadruge dobiti bespovratna sredstva, skoro 800 miliona dinara.

„Sada su sredstva dobile 72, a prošle godine 22. Gotovo sto zadruga funkcioniše na ovaj novi nacin. Formirano je 320 zadruga, a oko sto je konkurisalo za sredstva, odnosno trecina… Nije novac uvek motivacija, a za srpskog seljaka najbitnije je da vidi dobar primer, pa ako vidi da to dobro funkcioniše, onda je i on spreman da radi“, rekao je kaže Krkobabić.

Dodao je da se vraća poverenje u zadruge, što potvrđuje i broj formiranih za godinu dana, kao i težnja da se formiraju složene zadruge.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike