Krkobabić:U Poštama Srbije nema viška zaposlenih

U Poštama Srbije, koje zapošljavaju 15.000 ljudi, nema viška zaposlenih, a radnici koji nisu dovoljno uposleni biće raspoređeni na druga radna mesta, rekao je danas direktor tog javnog preduzeća Milan Krkobabić.

“Nemamo višak zaposlenih već manjak posla i naš plan je da na novim poslovima zapošljavamo radnike”, rekao je Krkobabić na svečanosti povodom Svetskog dana pošte.

On je istakao da će do kraja oktobra u poštama početi da radi 200 menjačnica, a naredne godine će svaka pošta imati menjačnicu.

Uskoro će, kako je najavio, pošte nuditi novu uslugu – zastupanje u osiguranju, a ponuda Pošta-net biće dopunjena fiksnom telefonijom.

Krkobabić je kazao da od 1. oktobra Pošte Srbije funkcionišu po novoj organizaciji i da su prvi put na rukovodeća mesta izabrani ljudi iz tog preduzeća, na internim konkursima. 

Pošte su, kako je podsetio, u 2014. godini u budžet Srbije uplatile 10,1 milijardu dinara po osnovu dobiti, poreza i doprinosa, a očekuje se da će ove godine taj iznos biti veći.

“Naš cilj jer da nadmašimo prošlogodišnji rezultat koji je bio rekordan”, kazao je Krkobabić i naveo da je neto dobit Pošta Srbije u prvom polugodištu 2015. godine oznosila 1,84 milijarde dinara, odnosno 15,2 miliona evra, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Karkobabić je kazao da je u planu zajednički posao na ruskom tržištu Pošta Srbije i Tošibe, japanskog proizvođača elektronike, gde bi stručnjaci Pošta obezbeđivali softverske usluge.

Svetski dan pošte obeležava se od 9. oktobra 1874. kada je u Bernu osnovan Svetski poštanski savez, jedna od najstarijih međunarodnih organizacija.

Pošte Srbije posluju 175 godina.

(Beta)

Jedan komentar

  • slavoljub

    Kako u pošti nema viška zaposlenih, a u zdravstu ima viška zaposlenih ne zna se. Ovo je sramota. Da li neko zna koliko je otkaza podeljeno u zdravstvenim ustanovama? Ovo može da se dešava samo u državi u kojoj živimo. Sramota.

Ostavite komentar