U trendu

Puštena u rad nova crpna stanica u Kuli

KULA – Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović danas je u Kuli otvorio novu crpnu stanicu, regionalni podsistem za navodnjavanje „Kula – Mali Iđoš“.

Na otvaranju, on je rekao da „ovde, u zoni Kule, na Telečkoj visorovni, JVP Vode Vojvodine izvodi velike investicije u okviru projekta rekonstrukcije sistema za navodnjavanje u Vojvodini“.

„U narednom periodu nastavićemo ovaj posao, jer imamo i povećan obim poljoprivrednog zemljišta“, istakao je Mirović i dodao: „Puno radimo da promenimo sliku u ovoj oblasti. To je sistem koji treba da se održava i investira i ovo je primer politike koja je odgovorna“.

Otvaranju crpne stanice prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu Vuk Radojević, koji je rekao da je strateška odluka pokrajinske vlade ulaganje u sisteme i podsisteme za navodnjavanje i da se očekuje da se do kraja 2020. godine omogući dovod vode na preko 120.000 hektara“.

Direktor JVP Vode Vojvodine Slavko Vrndžić rekao je će podsistem „Kula – Mali Iđoš“ moći da obezbedi navodnjavanje više od 11.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na području opštine Kula, Mali iđoš i Topola.

„Sledi novi projekat vredan 3,6 miliona evra, za produžavanje ovog kanala do akumulacije Mali Iđoš i dalje“, najavio je Vrndžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)