U trendu

Leoni počinje gradnju pogona u Nišu

Nemačka kompanija Leoni počela je sa pripremnim radovima za izgradnju pogona u Nišu, u neposrednoj blizini Kazneno-popravnog zavoda, potvrdio je danas za Betu gradski većnik resorno zadužen za privredu Mihajlo Zdravković.

„U toku februara Leoni bi trebalo da postavi temelj novog proizvodnog pogona površine 15.000 kvadrata, a već tokom jula pogon bi trebalo da bude otvoren“, izjavio je Zdravković.

On je istakao da nemačka kompanija planira gradnju u tri faze, a po završetku poslednje faze ukupna površina pogona trebalo bi da iznosi 40.000 kvadrata.

„Leoni će u narednih nekoliko godina investirati u proizvodnju u Nišu više od 20 miliona evra i uposliće najmanje 2.200 radnika“, naglasio je Zdravković.

Prema njegovim rečima, proizvodni kompleks Leonija biće izgradjen na zemljištu ukupne površine osam hektara, s tim što je deo zemljišta kompanija sama otkupila, a deo će dobiti od države.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu potpisali su oktobra prošle godine generalni direktor Leonija Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Nemačka kompanija pogone za proizvodnju kablova za autobile već ima u Prokuplju i u Malošištu kraj Doljevca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar