U trendu

Letovi iz Niša do Ajdhovena i Memingema

Aerodrom „Konstantin Veliku“ u Nišu od danas je povezan redovnom avio linijom sa aerodromima u holandskom Ajdhovenu i nemačkom gradu Memingemu, kraj Minhena.

Na tim relacijama avioni madjarske niskobudžetne kompanije „Viz er“ (Wizz air) leteće dva puta nedeljno  –  ponedeljkom i petkom.

Direktor niškog aerodroma Vladica Djurdjanović je na konferenciji za novinare istakao da će taj aerodrom, zahvaljujući letovima „Viz era“, imati u 2016. više od 100.000 putnika.

„Sa letovima „Rajan era“ do Dizeldorfa, Milana, Bratislave i Berlina, koji kreću ovog leta i jeseni, imaće do kraja godine više od  120.000 putnika“, rekao je Djurdjanović.

On je podsetio da je redovan avio saobraćaj na niškom aerodromu obnovljen 25. juna prošle godine letovima „Viz era“ do Malmea.

Djurdjanović je kazao da će do kraja 2016. kompanije „Viz er“ i Rajan er“ imati ukupno devet redovnih avio linija iz Niša, sa popunjenošću aviona većom od 90 procenata.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je oživljavanje niškog aerodroma od velikog ekonomskog značaja za čitav grad, ali i ovaj deo zemlje.

„Prethodnih godina iz budžeta grada za subvencije aerodromu izdvajano je 100 miliona dinara, a naredne će subvencije biti svedene na nulu“, istakao je Bulatović.

On je kazao da će zatražiti podršku okolnih gradova i opština kako bi se aerodrom dalje razvijao.

Nekolicina putnika iz Niša, ali i drugih mesta u Srbiji danas nije odletelo za Memingem jer im je u kartama koje su kupili preko interneta bilo odštampano da je let do nemačkog grada zakazan za 10.55  što je sat kasnije nego što je avion poleteo.

Oni će na put krenuti narednog petka ili eventualno sutra, letom do Bazela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.