U trendu

Lideri Z.Balkana na Godišnjem sastanku EBRD u Sarajevu

LONDON/SARAJEVO – Godišnji sastanak i Poslovni forum guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) okupiće od 7. do 9. maja u Sarajevu više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, političke lidere iz regiona, investitore, visoke vladine zvaničnike, guvernere centralnih banaka, kao i zvaničnike EBRD-a.

U EBRD-u očekuju da panelu o Zapadnom Balkanu prisustvuje Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kao i ostali lideri iz regiona – crnogorski predsednik Milo Đukanović, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, albanski premijer Edi Rama, kosovski predsednik Hašim Tači, a Bosnu i Hercegovinu će u ovom delu programa predstavljati Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH.

Lideri ekonomija Zapadnog Balkana raspravljaće o konkretnim regionalnim projektima, trgovini i perspektivama razvoja regionalne ekonomske zone, navodi se u saopštenju EBRD-a.

Glavna tema konferencije – “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“ – pokriće širok spektar pitanja koja se odnose na sve ekonomije regiona, a poseban akcenat biće na predstavljanju mogućnosti za ulaganja na području celog Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar