U trendu

Liga paora: Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na poljoprivrednike

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul kritikova je danas vlasti u Srbiji i ocenio da su najnovije poskupljenje goriva i takse za odvodnjavanje novi udar na poljoprivrednike.

„Posle sušne 2017. godine paore dočekuju više cene goriva i naknade koje moraju da plate u veoma kratkom roku. Poljoprivrednici u Vojvodini i Srbiji ogorčeno vode borbu za svaki dinar, a nadležni organi, nažalost, ne čine nište da ih zaštite. Štaviše, ovih dana na hiljade adresa poljoprivrednika stigli su računi za taksu za odvodnjavanje“, naveo je Šibul u saopštenju i precizirao da naknade za odvodnjavanje iznose 1.200 dinara po hektaru.

Podsetio je da je LSV još 2016. godine u Skupštini Srbije postavio pitanje ministrima poljoprivrede i finansija u vezi sa naknadama za odvodnjavanje, na koje nikada nisu dobili odgovor.

Šibul je rekao da je poljoprivreda jedina oblast u kojoj Srbija ima suficit u robnoj razmeni sa inostranstvom, a vlast nameće nove obaveze poljoprivrednicima, umesto da im pomogne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.