U trendu

Ljajić: Na tržištu ima mesta za velike investitore poput Špar

BEOGRAD – Na tržištu Srbije ima prostora za dolazak velikih trgovinskih lanaca, kao što je holandski Špar, a najave dolaska tako velikih investitora govore o stabilnosti tržišta u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ljajić je komentarišući za TV Prava izjavu predstavnika Špara da razmatraju mogućnost poslovanja u Srbiji, rekao da bi ta investicija bila više nego dobrodošla.
Ministar je rekao da treba biti oprezan u komentarima o dolasku tako velikih kompanija i objasnio da dolazak novih trgovinskih lanaca ne zavisi od Vlade Srbije već od investitora.

Prema nezvaničnim saznanjima „Večernjih novosti“ u Srbiju bi Špar mogao ući tako što bi kupili Merkator S, koji je u sastavu Agrokora.

Ljajić je rekao i da u Srbiji 30 odsto trgovine čine moderni trgovinski lanci, dok su 70 odsto klasične, tradicionalne prodavnice, a u regionu je, kaže, obrnuta situacija.

Govoreći o cenama bebi opreme u Srbiji i postupku koji je pokrenula Komisija za zaštitu konkurencije protiv 172 učesnika na tržištu, Ljjajić kaže da je oprema za bebe u Srbiji 20 do 30 odsto skuplja nego u okolnim zemljama.

Ministar je rekao da treba sačekati da se vidi kakva će biti odluka Komisije po tom pitanju i naveo da je kazna za povredu konkurencije na tržištu deset odsto od ukupnog prihoda iz prethodne godine preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar