U trendu

Ljajić: Ostavka Ramljaka bez posledica za firme Agrokora u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić rekao je danas da ne očekuje da će ostavka poverenika Vlade Hrvatske za Agrokor, Anta Ramljaka imati bilo kakve praktične posledice na poslovanje firmi Agkrokora.

Ljajić je dodao da je imao dobru saradnju i redovnu komunikaciju s Ramljakom radi rešavanja praktičnih problema kompanija iz tog koncerna u Srbiji.

„Mi smo u stalnom kontaktu s poslovodstvima Merkatora S, Frikoma i Dijamanta, kao najvećih Agrokorovih firmi u Srbiji. Sve te kompanije posluju bez ikakvih problema, pa samim tim ni Ramljakova ostavka neće izazvati nikakve turbulencije“, kazao je Ljajić agenciji Beta.

Agrokor je danas saopštio da je Ramljak podneo neopozivu ostavku na funkciju vanrednog poverenika hrvatske vlade za taj koncern sa obrazloženjem da „ne želi da postane prepreka postizanju nagodbe sa poveriocima“.

Ljajić je rekao da jedina posledica Ramljakove ostavke može da se odnosi na proces restrukturiranja Agrokora u Hrvatskoj, gde je predložena nagodba sa poveriocima trebalo da bude okončana u aprilu, a sada će verovatno da bude produžena za tri meseca.

Ali, rekao je ministar, „to svakako neće uticati na funkcionisanje kompanija u Srbiji“.

„Naš interes jeste da se proces retsrukturiranja Agrokora u Hrvatskoj završi što pre i da na kraju bude uspešan. Mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju, ali u ovom trenutku zaista nema razloga za bilo kakvu vrstu bojazni, kada je u pitanju poslovanje kompanija u našoj zemlji“, istakao je Ljajić.

Vlada Hrvatske je vanrednu upravu u Agrokor uvela početkom aprila 2017. godine zbog finansijskih problema te kompanije u vlasništvu Ivice Todorića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar