U trendu

Ljajić: Prodaja Telenora donosi nove investicije u istraživanje i razvoj telekomunikacija u …

Prodajom Telenora sigurno će biti obezbedjene nove investicije u istraživanje i razvoj telekomunikacija u Srbiji, što je preduslov za jačanje konkurentnosti, ocenio je danas srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„Prodaja Telenora pokazuje da je tržište telekomunikacija u Srbiji ‘zrelo’, jer se drugi put obavlja transakcija jednog istog telekomunikacionog operatora“, kazao je Ljajić agenciji Beta.

Dodao je da je to i dokaz da je Srbija atraktivna investiciona destinacija, jer na tržište dolazi veliki investicioni fond koji zapošljava 150.000 radnika u 17 zemalja.

„To je dobra poruka i signal i za druge investitore“, ocenio je Ljajić.

On je rekao da ne očekuje veće promene za potrošače, ali da je kupac najavio nove investicije.

„Kupac je pokazao interesovanje za ulaganje u telekomunikacionog operatora u sve četiri zemlje, prepoznao je važnost, jačinu i potencijal ovog tržišta“, rekao je Ljajić i dodao da „ne veruje da će biti otpuštanja“.

On je ocenio da na tržištu opstaju samo veliki igrači i da je neophodan proces ukrupnjavanja tržišta i dodao da Srbija ka tome ide.

Dodao je da će u naredna 33 meseca, sve i dalje poslovati pod firmom Telenora, a da će se nakon toga menjati brend.

„U medjuperiodu, ne očekuju se nikakve značajnije promene za korisnike i potrošače“, rekao je Ljajić.

Norveška Telenor grupa danas je saopštila da je potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom po ceni od 2,8 milijardi evra. Transakcija uključuje mobilne operacije u Madjarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbij

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.