U trendu

Ljajić sa turskim tekstilcima o poslovima u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu s vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvodjača tekstila Turske, zainteresovanim za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Ljajić je tom prilikom predstavio pogodnosti za ulagače u Srbiji, dodajući da je Srbija vodeća u regionu po privlačenju stranih investicija.

Ljajić je istakao da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina razmatra povećanje kapaciteta, što je ocenio kao jasan pokazatelj dobre poslovne klime u Srbiji.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

Tokom sastanka, vlasnici dve kompanije iz ove asocijacije najavili su da će već naredne nedelje doći u Srbiju i posetiti nekoliko lokacija i fabričkih hala, u cilju razmatranja mogućnosti za pokretanje proizvodnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.