U trendu

Ljajić: Sledi reorganizacija Telekoma

Posle odluke da se ne proda Telekom, sledi „plan B“, a to je njegova potpuna reorganizacija, modernizacija i profesionalizacija, sa jednim ciljem – da izdrži tržišnu utakmicu, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„Vlada još nije donela odluku o tom modelu koji ćemo sada primeniti, ali u svakom slučaju nemamo puno vremena za odlaganje i kalkulisanje“, rekao je LJajić za RTS.

On je naglasio da je Telekom sada na tržištu i da tu utakmicu mora da izdrži ukoliko se misli da bude profitabilna kompanija koja će moći da se proda po mnogo boljoj ceni nego po onoj koja je sada dobijena.

Ljajić je, međutim, istakao da sa brojem zaposlenih koje ima u odnosu na konkurenciju, Telekom tu utakmicu teško da može da dobije.

„Telenor ima 1.200 zaposlenih, Vip oko 900, a Telekom ima 9.000 zaposlenih samo ovde u Srbiji, bez ćerki firmi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori“, rekao je Ljajić i dodao da je nužno da se Telekom unutrašnje reorganizuje i da dobije profesionalni menadžment.

„Sa tim poslom se apsolutno mora krenuti odmah, ovo je žestoka tržišna utakmica koja ne trpi nikakvo odlaganje ili čekanje da se nešto samo desi“, naglasio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, prioritet je da se odmah krene sa procesom njegove reorganizacije, kao i da je sa sindikatima potpisan socijani program, u slučaju prodaje Telekoma.

„Oni su složni i potpuno podržavaju stav da Telekom tu utakmicu mora da dobije ako želimo da zadržimo konkurentnost Telekoma na tržištu, a to podrazumeva i unutrašnju reorganizaciju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Prvoslav

    Jadni mi: sad će reorganizacija, pa kobojagi otpuštalje radnika – prijem „svojih kadrova“, pa krediti, pa Mali, pa propadanje banaka koje su dale kredit, pa stečaj… odoše naše pare u privatne džepove! Živeće srpski narod!

Napišite komentar