U trendu

LJajić: Užice da izađe iz senke Zlatibora

UŽICE – Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će ovo ministarstvo finansijski podržati stavljanje užičkog Starog grada u turističku funkciju, kako bi Užice postalo prepoznatljiva turistička destinacija i na taj način „izašlo iz senke“ Zlatibora.

Ljajić je naglasio da je najveći potencijal Užica trenutno šsto je blizu Zlatibora, koji je među pet top destinacija u zemlji, ali da bi izgradnjom visećeg mosta, koji bi spojio magistralni put sa užičkom tvrđavom i izgradnjom ugostiteljskog objekta, Stari grad postao jedinstvena turistička atrakcija u Srbiji.

„Ukoliko dobijemo projekat do kraja ove, već početkom naredne godine mogao bi da bude odobren i da se krene sa njegovom realizacijom. Uveren sam da bi za najkasnije dve godine svi radovi bili završeni“, rekao je ministar posle obilaska užičkog Starog grada, na kome je u toku konzervacija i rekonstrukcija zidina stare tvrđave.

Ljajić je naglasio da je cilj Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija da obogaćuje turističku ponudu Srbije kako bi se dodatno povećao broj prvenstveno inostranih turista.

„Njih možemo da privučemo samo kvalitetnom ponudom i raznovrsnim sadržajima. Istraživanja pokazuju da su strani gosti u Srbiji, njih čak 40 odsto, impresionirani kulturnim nasleđem koje su videli, zatim 22 odsto sa gostoprimstvom i 21 odsto hranom. Moramo ići u susret njihovim potrebama“, naglasio je Ljajić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je Ministarstvo trgovine,turizma i telekomunikacija do sada u turističke projekte u užičkom kraju uložilo pola miliona evra, a da će ovaj vezan za Stari grad koštati oko 600.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar