najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ljajić:Sporazum iz Brisela povećava cenu Telekoma

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će sporazum Beograda i Prištine o telekomunikacijama uticati i na cenu kompanije Telekom Srbija koja je u postupku privatizacije.

Ljajić je, gostujući na RTS-u, rekao da su sve tri strane u sporazumu važne za njegovu implementaciju, a to su Međunarodna unija za telekomunikacije, Srbija i Austrija, kao strana koja će zahtev za međunarodni broj podneti u ime Kosova, odnosno u ovom slučaju EU.Austrija još nije podnela zahtev, istakao je Ljajić i dodao da je rok za podnošenje zahteva 15. novembar.

Sporazumom je definisano, kako je objasnio, da kada trocifreni kod 383 bude objavljen u biltenu Međunarodne unije za telekomunikacije, Kosovo bude označeno zvezdicom i da u fusnoti piše da se time ne prejudicira konačni stutus.

Ćerka firma Telekoma Srbija koja će, prema sporazumu, poslovati na Kosovu, trebalo je da bude registrovana u ponedeljak, ali je zastoj nastao u kosovskoj agenciji za privredne registre, kazao je Ljajić.

“Rekli su nam da je radnik koji se time bavi na godišnjem odmoru i da sačekamo dva-tri dana. Pa, hajde da sačekamo”, rekao je Ljajić, ne želeći da komentariše da li je reč o opstrukciji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike