U trendu

LJušic: Pomoc domaćoj privredi da kupi opremu i zapošljava

BEOGRAD – Za pomoć države namenjenu domaćim preduzećima mogu da apliciraju sva mikro, mala i srednja preduzeća koja imaju najmanje 10 zaposlenih i ulažu u opremu i proširenje poslovnih kapaciteta, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu privrede Milan LJušić.

Naveo je da su sklopljena 33 ugovora iz ovog programa, investicione vrednosti 37,2 miliona evra, čime je zadržano 3.900 (TRI HILJADE DEVET STOTINA) radnih mesta i otvoreno oko 230 novih.

Prema njegovim rečima, ovo je samo jedan od vidova podrške i subvencija koje odobrava Ministarstvo privrede, a namenjen je isključivo domaćim privrednicima.

„Obaveze korisnika ove pomoći su da sprovedu program u roku od godinu dana, da investicija bude veća od pola miliona evra i da zaposle najmanje pet radnika na neodređeno vreme. Gledali smo da program bude što fleksibilniji kako bi bio dostupan širokom krugu privrednika“, rekao je LJušić.
Naglasio je da je cilj davanja ove pomoći da naši privrednici kupuju novu opremu, da obnavljaju svoje proizvodne programe, prošire proizvodne kapacitete i povećaju broj radnih mesta.

„Ovaj program podrške je formiran prethodne godine, kada je za subvencije dato oko 200 miliona dinara, a ove godine je iznos bio tri puta veći i bio je oko 600 miliona dinara“, naveo je Ljušić.

Dodao je da je namera da se i sledeće godine za ovu namenu obezbedi bar onoliko sredstava koliko i za ovu, a po mogućnosti i više.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar