U trendu

Lokalna samouprava dobro sporovodi aktivnosti navodnjavanja

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavjević Bošković izjavila je danas u opštini Mali Idjoš da je zadovoljna aktivnostima koje je lokalna samouprava sprovela na povećanju površina pod sistemom za navodnjavanje.

„Ministarstvo poljoprivrede podržaće projekat jer je navodnjavanje izuzetno važno u godinama kada imamo sve veće sušne periode sa visokim temperaturama“, rekla je Bogosavljević Bošković, a saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Bogosavljević Bošković je kazala da opština Mali Idjoš nikada nije imala problem sa državnim poljoprivrednim zemljištem i da je u skladu sa zakonom usvojila godišnji program koji je uslov za licitaciju u narednoj godini.

„Zahvaljujući tome, poljoprivrednici ove opštine ulaze u posed u novembru, kako bi pripremili zemljište za sledeću godinu“, rekla je ona dodavši da je to „primer kako lokalna samouprava pomaže poljoprivrednicima kako bi povećali prinose i konkurentnost“.

Ministarka je u razgovoru sa poljoprivredncima i privrednicima na sednici Odbora udruženja za poljoprivredu, prehrambenu industriju, vodoprivredu, šumarstvo i zadrugarstvo RPK Subotica podsetila na povećanu proizvodnju voća i povrća, ali i mesa i mleka u 2015. godini.

Ministarka Bogosavljević Bošković sa saradnicima danas je posetila Mali Idjoš, Bačku Topolu i Suboticu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar