LSV: Pokrajinska vlast da ne dozvoli gašenje dela vojvodjanskih pruga

Foto: Beta

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da pokrajinska vlast ne dozvoli ukidanje železničkog saobraćaja na brojnim vojvodjanskim prugama, nego da preuzme punu brigu o njima i da u saradnji sa lokalnim samoupravama sačuva ovaj vid prevoza.

„Dok se u Evropi teži rasterećenju drumskog saobraćaja i, izmedju ostalog, većoj upotrebi železnice, Ministarstvo saobraćaja Srbije planira gašenje železničkog saobraćaja na 800 kilometara pruga širom zemlje, od čega tri četvrtine predstavljaju deonice u Vojvodini“, naveo je LSV u saopštenju koje je potpisao potpredsednik stranke Aleksandar Jovanović.

On je dodao da je Vojvodini potreban železnički saobraćaj izmedju Vrbasa, Sente, Bečeja ili Sombora, Vršca i Bele Crkve, Zrenjanina i Vršca, Šida i Sremske Rače, Sombora i Apatina, Beočina i Petrovaradina i brojnih drugih mesta.

„Koliko god obaveze i troškovi održavanja tih linija bili veliki, pokrajinska vlast bi morala da ih preuzme i organizuje redovne i tačne polaske, jer to pre svega znači bolji život u Vojvodini i uštede njenim gradjankama i gradjanima. Primera radi, djačka mesečna karta za autobuski prevoz Novi Sad – Beočin košta 3.800 dinara, dok bi da je u funkciji pruga Petrovaradin – Beočin, ta cena bila ispod 1.800 dinara za voznu kartu“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ukoliko polasci ponovo budu redovni i tačni, kakvi su i bili dok je Vojvodina sama upravljala svojom železnicom, za očekivati je i da prihodi od nje budu veći.

„Tamo gde se pruga jednom ugasi, teško će ponovo proraditi. Gašenje pruga u pojedinim vojvodjanskim mestima je put ka gašenju života u njima. Zato pokrajinska vlast treba da učini sve da te pruge sačuva“, naveo je Jovanović.

(Beta)

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • lala

    Klinac,klinac kako bi bilo da tu mrznju pokažeš svom tati i dedi pa da vidimo šta oni imaju da ti kažu.Idi nađi,juri tvoje pokemoRone…

  • neregistrovan

    Ma ko vas pita.Samo blejite ko sve ovce.Uopste nije bilo govora o ukudanju,vasa izmisljotina da biste kao nesto vi trazili.Hahahaha.

Ostavite komentar