LSV: Pokrajinska vlast da ne dozvoli gašenje dela vojvodjanskih pruga

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da pokrajinska vlast ne dozvoli ukidanje železničkog saobraćaja na brojnim vojvodjanskim prugama, nego da preuzme punu brigu o njima i da u saradnji sa lokalnim samoupravama sačuva ovaj vid prevoza.

“Dok se u Evropi teži rasterećenju drumskog saobraćaja i, izmedju ostalog, većoj upotrebi železnice, Ministarstvo saobraćaja Srbije planira gašenje železničkog saobraćaja na 800 kilometara pruga širom zemlje, od čega tri četvrtine predstavljaju deonice u Vojvodini”, naveo je LSV u saopštenju koje je potpisao potpredsednik stranke Aleksandar Jovanović.

On je dodao da je Vojvodini potreban železnički saobraćaj izmedju Vrbasa, Sente, Bečeja ili Sombora, Vršca i Bele Crkve, Zrenjanina i Vršca, Šida i Sremske Rače, Sombora i Apatina, Beočina i Petrovaradina i brojnih drugih mesta.

“Koliko god obaveze i troškovi održavanja tih linija bili veliki, pokrajinska vlast bi morala da ih preuzme i organizuje redovne i tačne polaske, jer to pre svega znači bolji život u Vojvodini i uštede njenim gradjankama i gradjanima. Primera radi, djačka mesečna karta za autobuski prevoz Novi Sad – Beočin košta 3.800 dinara, dok bi da je u funkciji pruga Petrovaradin – Beočin, ta cena bila ispod 1.800 dinara za voznu kartu”, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ukoliko polasci ponovo budu redovni i tačni, kakvi su i bili dok je Vojvodina sama upravljala svojom železnicom, za očekivati je i da prihodi od nje budu veći.

“Tamo gde se pruga jednom ugasi, teško će ponovo proraditi. Gašenje pruga u pojedinim vojvodjanskim mestima je put ka gašenju života u njima. Zato pokrajinska vlast treba da učini sve da te pruge sačuva”, naveo je Jovanović.

(Beta)

2 komentara

  • lala

    Klinac,klinac kako bi bilo da tu mrznju pokažeš svom tati i dedi pa da vidimo šta oni imaju da ti kažu.Idi nađi,juri tvoje pokemoRone…

  • neregistrovan

    Ma ko vas pita.Samo blejite ko sve ovce.Uopste nije bilo govora o ukudanju,vasa izmisljotina da biste kao nesto vi trazili.Hahahaha.

Ostavite komentar