U trendu

LSV: Proveriti odluke prethodne ministarke poljoprivrede zbog IPARD-a

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul pozvao je danas Vladu Srbije da „pažljivo“ preispita odgovornost prethodne ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković „zbog činjenice da je Srbija propustila suviše vremena da povuče 175 miliona evra iz programa Evropske unije IPARD“.

Šibul je u saopštenju ocenio da je time novac iz IPARD-a, namenjen unapredjenju poljoprivrede, „izbijen iz džepa poljoprivrednika, mlekara, proizvodjača mesa, voća i povrća koji su na taj način mogli investirati u nabavku nove mehanizacije, izgradnju i rekonstrukciju objekata i imati povrat novca i do 70 odsto“.

„Ukoliko je zaista razlog za takav promašaj lenjost, neodgovornost i nesposobnost administracije, onda je za očekivati da bivša ministarka odgovara za to što je poljoprivrednike ubedjivala da će im sredstva iz IPARD fondova biti na raspolaganju od početka 2016. godine“, kazao je član Predsedništva LSV-a.

Prema njegovim rečima, „tek će se videti šteta“ koju je ministarka Bogosavljević Bošković izazvala tokom svog dvogodišnjeg mandata.

„Zato pozivamo nadležne, na čelu sa aktuelnim ministrom Branislavom Nedimovićem, da blagovremeno provere njene odluke i tu štetu barem umanje“, naveo je Šibul.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.