U trendu

Lufthanza nije zainteresovana za kupovinu Alitalije

Finansijski direktor nemačke aviokompanije Lufthanza rekao je danas da ta kompanija nema nameru da kupi italijanskog prevoznika Alitaliju i tako demantovao glasine u medijima.

„Nećemo kupiti Alitaliju“, rekao je Ulrik Svenson ali nije dao više detalja tokom telefonske pres-konferencije povodom objavljivanja finansijskih rezultata Lufthanze u prvom tromesečju ove godine.

Nakon što su zaposleni odbili plan restrukturiranja koji je predvidjao ukidanje 1.700 radnih mesta i smanjenje plata, Alitalija se našla na ivici bankrota.

Italijanski ministar saobraćaja je juče rekao da će Alitalija biti „prodata najboljem ponudjaču“, u govoru o ekonomskom razvoju koji je Lufthanza ocenila „interesantnim“ sa stanovišta delimičnog oživaljavanja Alitalije.

Nemačka grupa je juče odbila da komentariše „špekulacije“.

Grupa koja okuplja kompanije Lufthanza, Jurovings (Eurowings), Svis (Swiss), Brisel erlajns (Brussels Airlines) i Ostrian erlajns (Austrian Airlines) je jutros objavila dobitak od 68 miliona evra u prvom tromesečju, što je za 60 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

Prošle godine Lufthanza je ostvarila profit od 1,78 milijardi evra uprkos žestokoj konkurenciji lou-kost kompanija Rajaner (RyanAir) i Izidžet (EasyJet) i bliskoitočnih komapnija poput Etihada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar