U trendu

Luksuzni kruzer napravljen u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas brodogradilište Vahali u Sremskoj Mitrovici gde je prisustvovao „krštenju“ rečnog putničkog kruzera čija je vrednost 20 miliona evra.

On je čestitao radnicima koji su izgradili brod nazvan „MPS Thomas Hardy“ koji je dugačak 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona i može da primi 172 putnika.

„Posle propasti mnogih preduzeća uspeli smo da se vratimo na pravi put i pokažemo da možemo da pravimo neke od najlepših brodova u Evropi. Ljudi koji su učestvovali u izgradnji broda pokazali su da imaju hrabrost, da su spremni da mnogo rade i da imaju znanje, a to su tri najvažnije stvari za sva velika dela“, rekao je Vučić.

Vlada Srbije je spremna da subvencijama pomogne investitorima koji otvaraju nova radna mesta, istakao je pemijer i izrazio nadu da će holandska kompanija Vahali nastaviti da zapošljava ljude u Srbiji.

Brod „MPS Thomas Hardy“ je vlasništvu švajcarske kompanije „Scylla AG“.

Brodogradilište Vahali u Zasavici kod Sremske Mitrovice osnovano je 2013. godine i najveće je brodogradilište holandske kompanije u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar