U trendu

Mali: Dve kule praktično završene, ove godine izgradnja još četiri objekta u okviru …

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas najavio da će ove godine početi izgradnja još četiri objekta na lokaciji Beograda na vodi.

Obilazeći radove na toj lokaciji, gde je u toku izgradnja šest objekata, Mali je rekao da su prve dve stambene kule praktično završene i da se useljenje očekuje u roku od mesec do mesec i po dana.

„Beograd na vodi je najveće gradilište u ovom delu Evrope, gde dnevno radi 1.500 radnika“, istakao je Mali.

On je rekao da će ove godine početi rekonstrukcija Karadjordjeve ulice, a da će autobuska stanica za 18 meseci biti izmeštena na novu lokaciju na Novom Beogradu.

Do kraja ove godine, kako je kazao, trebalo bi da bude rešeno i pitanje železničkog saobraćaja, a nakon toga, kada se uklone svi koloseci i ostatak železničke infrastrukture, moći će da započne i druga faza izgradnje Beograda na vodi.

„Zgrada postojeće železničke stanice biće pretvorena u muzej, dok će Savski most biti preseljen na drugu lokaciju. Novi savski most biće ponos Beogradjana, a Saobraćajni institut CIP uveliko radi projekat“, rekao je Mali i dodao da bi do kraja 2019. godine trebalo da počne i izgradnja tunela koji će povezivati Savski afmiteatar sa Bulevarom despota Stefana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.