Mali: Izgradnja nove autobuske stanice na proleće 2017. godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu početi na proleće 2017. godine.

“Očekujemo saglasnost Vlade Srbije za zajedničko ulaganje sa Beogradskom autobuskom stanicom (BAS) kao preduzećem”, rekao je Mali novinarima na Beogradskim investicionim danima.

On je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice veoma važan projekat koji će “rešiti i probleme saobraćajne gužve u starom delu Beograda”.

“Sa razvojem nove autobuske stanice Grad Beograd će ponuditi na prodaju okolne parcele, gde će biti izgradjeni stambeni i poslovni kompleksi”, kazao je on.

Mali je najavio i da će u drugoj polovini 2017. godine početi obnova Starog savskog mosta, koji će biti prilagodjen i za pešake i za automobile.

Gradonačelnik Beograda je kazao i da će u novembru ili decembru sledeće godine početi izgradnja gondole od Kalemegdana do Tržnog centra “Ušće”.

Mali je izjavio i da je Beograd prvi put dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom, što će uticati i na veće interesovanje investitora.

(Beta)

Ostavite komentar