U trendu

Malinari i kupinari Srbije traže sastanak s Brnabić i Vučićem

Predstavnici Asocijacije malinara i kupinara Srbije zatražiće sastanak s premijerkom i predsednikom Srbije, Anom Brnabić i Aleksandrom Vučićem o cenama svojih proizvoda, o obeštećenju od elementarnih nepogoda i zaštiti geografskog porekla voća.

Predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović rekao je danas Beti da su tražili sastanak s nekoliko ministara, te su razočarani ishodom današnjeg sastanka s državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede Bogdanom Igićem.

„Tražili smo da nam država pomogne u kontroli izvoznih i otkupnih cena malina i da nas obešteti zbog elementarnih nepogoda, mrazeva, grada i visokih temperatura“, rekao je Radović.

Dodao je da o ceni malina i kupina nije ništa dogovoreno, a mere obeštećenja se, prema rečima Igića, pripremaju i biće uskoro objavljene.

On je rekao da će rezultate današnjeg sastanka u Beogradu preneti proizvodjačima na Skupštini Asocijacije koja će biti u narednih desetak dana.

„Ako nam država ne pomogne, pokrčićemo malinjake i plantaže kupina. U Mačvi je već počelo uništavanje zasada malina jer ovogodišnja otkupna cena ne može da pokrije troškove proizvodnje“, rekao je Radović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.