U trendu

Malinari traže sastanak sa Vučićem i premijerkom zbog niske cene tog voća

Predstavnici proizvodjača malina zatražili su danas sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić na kojem bi razgovarali o rešavanju problema nastalih zbog niske otkupne cene tog voća.

Na sastanku sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem oni su zatražili da nadležne institucije pokažu „da li je jači kriminal i monopol ili država“.

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da proizvodjači traže da se tržište „pusti“ a ne da njime neko diriguje.

Maliniri su ocenili i da bi realna cena trebala da bude oko 200 dinara za kilogram tog proizvoda.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je posle sastanka da je veći optimista u pogledu pronalaženja rešenja nego što je to bio slučaj posle prethodnih susreta sa proizvodjačima i hladnjačarima.

„Ne priča se tonom kojim se pričalo prošli put. Preneću molbe proizvodjača predsedniku i premijerki u cilju razvoja i opstanka malinarstva a proverićemo i sve navode koje smo danas čuli jer nas na to obavezuje vrednost izvoza malina od 270 miliona evra“, rekao je Nedimović.

On je dodao da tržište odredjuje cenu maline a da nadležne institucije treba da spreče eventualne poremećaje na tržištu.

Sastanku u Ministarstvu poljoprivrede prisustvovao je i ministar trgovine Rasim Ljajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.