U trendu

Malinović (PKS): Merkator S finansijski nezavisno pravno lice, nema dugovanja

Merkator S je u finansijskom smislu nezavisno pravno lice i zbivanja  u Agrokoru ne utiču direktno na poslovanje tog preduzeća, rekao je sekretar za trgovinu u Privrednoj komori Srbije (PKS) Žarko Malinović.

On je agenciji Beta rekao da Merkator nema nikakvog dugovanja prema državi, ni prema svojim zaposlenima, redovno se isplaćuju zarade i uplaćuju doprinosi.

„Merkator je sa gotovo 8.600 zaposlenih jedan od najvećih poslodavaca u našoj državi“, rekao je Malinović.

Dodao je i da se dugovi prema dobavljačima redovno izmiruju i to u skladu sa ugovorima i dogovorima  sa dobavljačima.

Malinović je rekao da Merkator S ove godine planira otvaranje preko 25 novih maloprodajnih objekata i da su svi trendovi prometa i poslovanja u stalnom usponu.

Naveo je da izmedju PKS, Merkatora i njihovih dobavljača postoji neprekidna komunikacija i da su upoznati sa svim činjenicama o njihovim medjusobnim odnosima i ukupnom poslovanju.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim direktorom „Merkator S“ Aleksandrom Seratlićem, koji ga je upoznao sa svim detaljima poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Seratlić je tom prilikom istakao da je poslovanje „Merkator S“ stabilno, kao i da ova kompanija u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi, kao i prema zaposlenima.

Merkator S u Srbiji posluje u okviru hrvatskog Agrokor koncerna, koji je zbog prezaduženosti u finansijskim problemima.

Agrokor u Srbiji poseduje još i  Dijamant, Frikom, Kikindski mlin, MG Minelvu i Novu Slogu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.