U trendu

Mask povlači „Teslu“ sa Volstrita posle 8 godina trgovanja?

SAN FRANCISKO – Glavni izvršni direktor kompanije „Tesla“, Ilon Mask, sprema se da sprovede otkup akcija ovog proizvođača električnih automobila, što je zapanjujući potez koji bi okončao osmogodišnju istoriju trgovanja ovom kompanijom na berzi.
U svom tipičnom nekonvencionalnom maniru, ekscentrični Mask je ovu bombastičnu vest plasirao na svom Tviter nalogu u trenutku kada je berza na Volstritu već bila otvorena više od tri sata, najavljujući da je obezbedio finansiranje za kupovinu svih „Teslinih“ akcija po ceni od 420 dolara, bez ikakvih bližih detalja, javlja agencija AP.
Otkup bi po toj ceni koštao skoro 72 milijarde dolara, na osnovu registrovanog broja „Teslinih“ akcija koje su zaključno sa 27. julom u posedu akcionara, ali je malo verovatno da će „ceh“ biti toliki jer je Mask vlasnik oko 20 odsto kompanije sa sedištem u Palo Altou, u Kaliforniji.

On je takođe naveo da namerava da postojećim „Teslinim“ akcionarima pruži mogućnost da zadrže udele u preduzeću kroz poseban fond, ukoliko to žele.
„Razmišljam o privatizaciji ‘Tesle’ za 420 dolara po akciji. Finansiranje obezbeđeno“, napisao je Mask u svom prvom tvitu, koji je pratio pozdrav „dobro jutro“ sa smajlijem.

Kasnije je tvitovao da je jedina neizvesnost za realizaciju ovog posla to da li će dobiti saglasnost akcionara, prenela je američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.