U trendu

Matic: Mokra Gora jedno od najboljih turistickih sela

MADRID – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas, povodom proglašenja Mokre Gore za jedno od najboljih turističkih sela u svetu, da je Svetska turistička organizacija, dodeljujući tu nagradu, prepoznala Mokru Goru kao izuzetan primer ruralne destinacije sa velikim potencijalom za unepređenje seoskog turizma.

Matić je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, učestvovala na 24. zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Madridu, u okviru koje je Mokroj Gori dodeljena nagrada „Najbolje turističko selo“.

„Mokra Gora je turističko selo koje neguje kulturu i čuva tradiciju, slavi raznolikost, pruža mogućnosti za razvoj održivog turizma i čuva biodiverzitet“, rekla je Matić.
Dodala je da je Mokra Gora selo koje je dočekalo svoj novi život u 21. veku i da, zahvaljujući jedinstvenoj Šarganskoj osmici, kao i gradu Mećavnik – Drvengrad, predstavlja turističku atrakciju u Zapadnoj Srbiji koju godišnje poseti veliki broj turista iz zemlje i sveta.
Matić je istakla da Srbija ostvaruje odličnu saradnju sa Svetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija, koja se ogleda u aktivnom učešću u radu njenih tela, kao i programima i projektima UNWTO, i zahvalila svima koji su glasali za Srbiju i Mokru Goru.
Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija predstavlja najvažnije globalno telo za međunarodni turizam, a zasedanje Generalne skupštine ove organizacije bila je prilika da se okupe predstavnici zemalja iz celog sveta kako bi razgovarali o postojećem stanju i mogućnostima unapređenja turizma, navodi se u saopštenu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar