U trendu

Matić: Razvoj saradnje u turizmu Srbije i Austrije

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić predložila je danas ambasadoru Austrije Nikolausu Luterotiju da razmotri mogućnost započinjanja pregovora dve zemlje o uspostavljanju obostrano odobrenog digitalnog sertifikata o vakcinaciji.

Matić je istakla da Srbija uspešno sprovodi plan imunizacije i da bi taj sertifikat značajno doprineo prevazilaženju stagnacije u turističkoj razmeni usled pandemije kovida 19, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je na sastanku sa ambasadorom Austrije razgovarala o mogućnostima razvoja bilateralne ekonomske saradnje.

Na sastanku je istaknuto da je Austrija na listi 15 najvažnijih srpskih partnera u trgovini robom i među 10 najvažnijih partnera u razmeni usluga, kao i jedan od najvećih stranih investitora.

Ambasador Austrije istakao je značaj saradnje na projektima u oblasti turizma, ukazujući na važnost smanjenja zagađenosti i zaštite životne sredine.

Izrazio je zainteresovanost za podršku projektu Srbije „Digitalizacija turističke ponude Srbije“, ukazavši da je Vlada Srbije uradila ogroman posao za unapređenje infrastrukture.

Zvaničnici su se složili da je, takođe, neophodno i dalje ulaganje u telekomunikacionu infrastrukturu, koja će omogućiti razvoj i turizma, ali i celokupne privrede i industrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.