U trendu

Medan:Dobit Komercijalne u prvih devet meseci 55 miliona evr

BEOGRAD – U prvih devet meseci ove godine Komercijalna banka ostvarila je dobit od 55 miliona evra, kaže predsednik Izvršnog odbora te banke Vladimir Medan.
„Komercijalna banka ostvarila je odličan rezultat u poslovanju u prvih devet meseci 2018. godine i zabeležila je dobitak pre oporezivanja u iznosu od šest milijardi i 512 miliona dinara, odnosno 55 miliona evra“, ističe Medan.

Medan za Tanjug kaže da je bilansna aktiva Banke na kraju septembra iznosila 389,7 milijardi dinara, što je rast od 5,6 odsto.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim raspoloživim podacima NBS, Komercijalna banka zauzima oko 11 odsto domaćeg bankarskog tržišta.

„Pri tome, veoma je bitan rast kredita komitentima u prvih devet meseci ove godine od 10,5 milijardi dinara, odnosno 6,8 odsto“, rekao je on.

Po visini akcionarskog kapitala, ukazuje Medan, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu i dodaje da kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše natprosečna likvidnost i kapitalizovanost.

U prilog tome, kaže, govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 29,2 odsto, značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

„Što se tiče visine štednih uloga, Komercijalna banka je i tokom 2018. godine opravdala ukazano poverenje klijenata. Nivo štednje u Banci 30. septembra 2018. godine, iznosi 1,7 milijardi evra, sa daljom tendencijom rasta“, zaključuje predsednik Izvržnog odbora Komercijalne banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar