U trendu

Među nagrađenima na SBF i kompanija iz Srbije

SARAJEVO – Na Sarajevo biznis forumu danas su dodeljene nagrade najuspešnijim kompanijama i preduzetnicima, kao i pojedincima koji su doprineli rastu i razvoju ove manifestacije.

Među dobitnicima su bivši predsedavajući BiH Bakir Izetbegović, predsednik Slovenije Borut Pahor i bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu.

Nagrađeni su, prema saopštenju organizatora, i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, premijer Malezije Mohatir Bin Mohamed, rukovodilac investicijske korporacije Dubai Al-Shaibani…

Pored nagrada povodom desetog jubilarnog SBF-a, tradicionalno su dodeljene i ovogodišnje “Sarajevo Busineš Brigde Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprineli razvoju preduzetništva.

U kategoriji novi biznis/kompanija godine pobjednik je FLYBOSNIA (BiH), dok je nagrada za biznis/kompaniju godine dodijeljena je NELT GROUP (Srbija).

Preduzetnik godine je Rusmir Hrvić, generalni direktor AS Holdinga (BiH), a nagrada za kompaniju koja upošljava mlade dodeljena je SEAVUS Group (Makedonija).

Nagrada za društveni uticaj pripala je Coca-Cola HBC Sarajevo (BiH), a innovator godine je kompanija AC Food za njihov proizvod Maza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.