U trendu

Medvedev: Ruska privreda stabilna, privlači investitore

Ruska ekonomija i finansijski sektor su potpuno stabilni uprkos padu cena nafte, slabijoj rublji i pritisku sankcija, rekao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), koji se održava u glavnom gradu Filipina, Manili.

Prema rečima Medvedeva, Rusija trenutno prolazi kroz teško razdoblje, ali uprkos svim problemima, zemlja se uspešno bori s negativnim kretanjem cena i održava interesovanje investitora, prenosi Raša tudej.

„Slabljenje rublje omogućava stranim investitorima da kupuju rusku imovinu po nižim cenama, i mnogi od njih to koriste“, rekao je ruski premijer delegatima na samitu.

Kako je naveo, obim direktnih ulaganja u rusku privredu iz azijsko-pacifickog regiona iznosi oko 10 milijardi dolara. Zemlje sa tog područja rade na povećanju investicija aktivnim osnivanjem fondova, rekao je Medvedev, i dodao da ti fondovi već postoje u Kini i Koreji.

Rusija i Filipini su na samitu potpisali sporazum o ekonomskoj saradnji, koji predviđa osnivanje zajedničkog komiteta za trgovinu i privrednu saradnju, navodi Raša tudej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.