U trendu

Mej: Britanija će aktivno pomagati industriju za vreme Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je da će pomoći industriji da se razvija i bude konkurenta dok se zemlja bude pripremala za izlazak iz Evropske unije.

Mej danas treba da predstavi „modernu industrijsku strategiju“ na sastanku ministara na severozapadu Engleske, a prema saopštenju objavljenom uoči sastanka, vlada mora da obezbedi okruženje koje će stvoriti dobro plaćene poslove širom Britanije ako želi da zemlja napreduje posle Bregzita.

Vlada će preuzeti „novu, aktivniju ulogu“ kojom će podržati biznis i osiguraće da više ljudi u svim delovima zemlje deli koristi poslovnog uspeha.

Plan predvidja ulaganja u nauku i istraživanje, obnovu infrastrukture, podsticanje razvoja u celoj zemlji.

Mej je najavila da će vlada obezbediti finansijsku pomoć za jačanje industrija kao što su sistemi „pametne energije“, robotika, veštačka inteligencija i tehnologija mobilnih telefona.

Novac će biti obezbedjen iz dodatnih ulaganja za istraživanje i razvoj od 4,7 milijardi funti, koje je Mej najavila u novembru.

Vlada je, takodje, spremna da izmeni propise kako bi uklonila prepreke inovacijama i koristila trgovinske i investicione sporazume za povećanje izvoza, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar