U trendu

Mendes: Idealan trenutak za bolju ekonomsku saradnju sa Srbi

BEOGRAD – Sjajni politički odnosi i prijateljstvo između Srbije i Španije predstavljaju odličnu osnovu da u budućnosti unapredimo i ekonomsku saradnju koja je poslednjih godina u porastu, izjavila je španska državna sekretarka za trgovinu i predsednik Španske agencije za izvoz i investicije Šiana Mendes.

Ona prisustvuje prvom poslovnom forumu “Španija-Srbija” koji je otvoren danas u beogradskom hotelu “Hilton”, a koji će, kako je za Tanjug rekla, omogućiti španskim kompanijama da što bolje upoznaju Srbiju i prednosti poslovanja u našoj zemlji.

“Osim toga, na forumu će srpski preduzetnici imati priliku da se upoznaju sa visokim kapacitetima španskih kompanija koje su među svetskim liderima u sektorima poput infrastrukture, životne sredine, turizma, saobraćaja, građevinarstva”, navela je Mendes.

Istakla je da je ekonomska saradnja Srbije i Španije iz godine u godinu sve bolja.
“Vidimo da je ekonomska situacija u Srbiji danas dobra i stabilna, naravno uz tekući proces reformi. Mislimo da i španske kompanije shvataju da je Srbija na dobrom evropskom putu i zato mislimo da je ovo idealni trenutak da otvorimo put budućoj ekonomskoj saradnji”, rekla je Mendes.

Ona je napomenula da u Srbiji posluje sve više španskih kompanija koje učestvuju u projektima u oblasti infrastukture, inženjerstva, konsultantskih usluga, saobraćaja, životne sredine, ali i u energetskom sektoru.

“Zato smatramo da imamo dobru priliku da i u budućnosti razvijamo lepu saradnju. Španska vlada teži saradnji sa Vladom Srbije i smatramo da imamo priliku i da pregovaramo o finansiranju projekata u budućnosti”, dodala je Mendes.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar