U trendu

Merkel: Neophodan značajan napredak o Bregzitu do oktobra

SALCBURG – Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Salcburgu da značajan napredak po pitanju Bregzita mora biti postignut do oktobra kako bi sporazum bio sklopljen u novembru ove godine.

„Bilo je jasno danas da nam treba značajan napredak do oktobra i da onda gledamo da sve privedemo kraju u novembru. Već smo prešli dug put po pitanju sporazuma o izlasku (Britanije iz EU)…. I dalje imamo mnogo posla pred sobom kada je reč o budućem odnosu“, rekla je Merkel obraćajući se novinarima na neformalnom samitu lidera EU u Salcburgu, a preneo je Rojters.

Velika Britanija i njeni partneri iz Evropske unije ni danas, drugi dan neformalnog samita lidera EU u Salcburgu, nisu uspeli da postignu napredak u pregovorima o Bregzitu, uglavnom zbog neprevaziđenih razlika oko toga kako na najbolji način izbeći uspostavljanje čvrste granice u Irskoj.

Prethodno je objavljeno da su pojedini evropski zvaničnici rekli da je prvi dan neformalnog samita lidera EU u Salcburgu završen bez napretka kad je reč o izgledima za dogovor Britanije i Unije o Bregzitu.

U međuvremenu, lideri Evropske unije odlučili su da će održati još jedan samit o Bregzitu 17. i 18 novembra, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar