U trendu

Mihajlović: Biće propisano šta i gde će moći da se gradi na Zlatiboru

Uredbom Vlade Srbije kojom će Zlatibor biti proglašen prirodnim dobrom biće regulisano šta će i gde će moći da se gradi na toj planini, a dozvole će izdavati resorno ministarstvo, saopštila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Time, kako je navedeno, vlada želi da spreči dalje uništavanje Zlatibora.
 
„Ne raduje što je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović konačno priznao ono na šta stalno upozoravam, da na Zlatiboru cveta nelegalna gradnja. Još manje raduje što je Stamatović priznao da ne može ili ne želi da spreči nelegalnu gradnju, iako mu je to zakonska obaveza, jer se svi nelegalni objekti i grade uz saglasnost opštine kojom upravlja“, istakla je Mihajlovićeva.

Dodala je da „upravo zato Vlada Srbije donošenjem uredbe o proglašenju Zlatibora kao prirodnog dobra želi da sačuva ono što je ostalo od višegodišnjeg uništavanja ove planine“.

Ona je navela da ne postoji privatni sukob izmedju nje i Milana Stamatovića.

„Postoji borba da se sačuva Zlatibor kako bi i generacije posle nas mogle da uživaju u njenim lepotama, i borba protiv želje Stamatovića da iz ličnih interesa nastavi dalje uništavanje ove planine nelegalnom gradnjom i kriminalom. Lično, ne verujem da neko ko je ovako uništio Zlatibor može da ga sačuva“, navela je ministarka.

Po njenjim rečima, dobro je što je Stamatović prihvatio da „konačno“ podnese sva potrebna dokumenta za dobijanje dozvole za gradnju gondole na Zalatiboru. „Zakon važi za sve i dozvola će biti izdata u najkraćem roku čim sva dokumenta budu predata“, najavila je Zorana Mihajlović.

(Beta)

1 komentar
  1. Balkan

    To je trebalo da se uradi poodavno sada skoro i da ne mora, ali daj sta das. Nego onako usput, ovo mi vise lici na to da se nece odobriti izgradnja cuvene gondole jer to ne odgovara valsti a to sto je narod toga kraja ulozio i kupio, pa verovatno ce se reci ko vas je terao kada niste clanovi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike