U trendu

Mihajlović: Država ne može da se razvije bez razvijanja lokal

VLADIČIN HAN/KRŽINCE – Nije moguće očekivati da se razvijemo kao država ako zajednički ne učinimo sve da se jedinice lokalne samouprave takođe razvijaju infrastrukturno istom brzinom, kao i veliki državni projekti, poručila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga.

Mihajlović je u kampu ‘Koridora Srbije’ u mestu Kržince, gde je privremeno izmešteno Ministarstvo, u izjavi novinarima kazala da se danas sa predstavnicima Pčinjskog okruga razgovaralo o konkretnim stvarima koje će se raditi i to kako u saobraćajnoj infrastrukturi, tako i u komunalnoj infrastrukturi.

„Razgovarali smo o tome da nađemo način da finansiramo šetalište u Vranju, gde je grad Vranje napravio projekat u vrednosti 60 miliona dinara, razgovarali smo i sa kompanijama koje rade na Koridoru da vidimo da li ovo možemo zajedničkim snagama da napravimo“, rekla je ministarka.

Kako je navela, Putevi Srbije su se odredili da će završiti presvlačenje obe petlje i na severu i na jugu, kao i da će povesti računa o trotoaru na alternativnom putu ka Vranjskoj banji i tri klizišta koja postoje u Vranju.

Za Vranjsku banju Infrastrukture Železnice isporučile su čelični most, kazala je Mihajlović i dodala da sada to treba montirati i srediti tako da bude bezbedno.

„Nismo mnogo radili na putnoj infrastrukturi u Trgovistu, što nije dobro“, kazala je Mihajlović i dodala da je danas dogovoreno da se završe putevi koji su dogovoreni ranije.

Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković zahvalio je na tome što je Vlada Srbije i Ministarstvo građevine sve što u obećali i ispunili.

Kazao je da sve to ne može da se uradi ođednom i da mora da ide parcijalno, ali da je sve što je zatraženo počelo da se radi u skladu sa mogućnostima.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić rekao je da ta opština nikada nije imala veću podrsku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da je današnji sastanak sa ministarkom Mihajlović bio veoma koristan za razvoj inače nerazvijenih opština kakva je Trgovište.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je naveo da jug nije bio nikada toliko pomagan od strane države kao što je prethodnih godinu i po, dve dana.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku s ministarkom pričali su o konkretnim projektima vezanim za infrastruturu, saobraćaj, koji su vezani za državne puteve, ali i lokalne puteve, što će biti realizovano naredne godine.

Predsednik opštine Vranjska banja Dragan Sentić zahvalio je na pomoći u vezi čeličnog mosta, a što je dogovoreno 22. oktobra, kada je Mihajlović bila u poseti toj opštini.

Kako je rekao, most od 36 metara koji će biti postavljen na putu Korbevac – Lipovac, stigao je dva dana nakon posete ministarke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.