U trendu

Mihajlović i Nurković o priopritetima Srbije i Crne Gore

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković danas su razgovarali o izgradnji auto-puta na Koridoru 11 i obnovi pruge Beograd-Bar.

„Sledeće godine počećemo radove na deonici od Preljine do Požege na auto-putu koji će povezati Srbiju i Crnu Goru. Za sledeću deonicu, od Požege do Boljara, plan je da imamo urađenu projektno-tehničku dokumentaciju iduće godine i da krenemo u razgovore o modelu finansiranja. Takođe, u novom programu sa Ruskim železnicama predvideli smo nastavak obnove pruge Beograd-Bar“, rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je ministar Nurković rekao su za Crnu Goru pripriteti u infrastrukturi izgradnja auto-puta Bar-Boljare i železnička veza sa Srbijom, koja je važna i zbog razvoja Luke Bar.

Na sastanku koji je održan na marginama Trećeg samita ministara NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, čiji je domaćin Mihajlovićeva, sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnom saradnjom dva ministarstva u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Po završetku sastanka, potpredsednica Vlade poklonila je Nurkoviću azbuku u zlatovezu – ručni rad koji su izradile žene sa sela, u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.