U trendu

Mihajlović: Izgradnja gasovoda za energetsku sigurnosti SRB

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom ruske kompanije Strojgazkonsalting Stanislavom Anikevim o mogućnostima saradnje na izgradnji magistralnog gasovoda kroz Srbiju od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je izgradnja gasovoda koji će omogućiti energetsku sigurnost Srbiji jedan od prioriteta naše države.

Kako kaže, interes Srbije je da bude energetski povezana i da ima sigurno snabdevanje energentima, saopštilo je ministarstvo.

„Drago mi je da je jedna tako velika i ozbiljna kompanija, koja je samo prošle godine u Rusiji izgradila 800 km gasovoda, zainteresovana da učestvuje u izgradnji gasovoda kroz Srbiju. Zahvaljujući dobrim prijateljskim odnosima naša dva predsednika i sve boljim bilateralnim i ekonomskim odnosima Srbije i Rusije, ponosni smo i na saradnju u infrastrukturnim projektima koje realizujemo“, rekla je ona.

Anikev je zahvalio ministarki na spremnosti za saradnju, rekavši da kompanija Strojgazkonsalting, koja zapošljava više od 20.000 radnika, poseduje ogromno iskustvo i znanje u toj oblasti.

„Naš plan je da pored ruskih stručnjaka i naše mehanizacije i tehnike na realizaciji izgradnje gasovoda kroz vašu zemlju angažujemo srpske građevinske firme, inženjere i radnike. Radujemo se saradnji, s obzirom da smo sa vama dobro sarađivali i dok ste bili ministarka energetike“, rekao je Anikev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar