U trendu

Mihajlović: Moj posao je da olakšam život gradjanima

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će njen zadatak u novoj vladi biti da obezbedi što lakši život običnim gradjanima i da završi autoputeve ka Grčkoj i Bugarskoj na Koridoru 10 i Koridoru 11.

Ona je u intervjuu za današnji „Blic“ rekla da je cilj da se obnovi 1.100 kilometara regionalnih puteva i srpska železnica, kao i da se ženama omoguće veća prava i da Srbija ima još bolju poziciju na Duing biznis listi.

Mihajlovićeva je najavila da početkom septembra dolazi komesarka EU za transport Violeta Bulc, kao i da planira uvodjenje nekih novina u rad ministarstva.

Govoreći o novim ministrima, ona je rekla da će oni sigurno doneti novu energiju vladi, ali i da će im „trebati vremena da shvate i prihvate da nije isto ono što su radili do sada i ovo gde su sada“.

„Izdvojila bih ministra prosvete Mladena Šarčevića, koji je dokazao da ume da napravi dobru i kvalitetnu školu. Imam sina osnovca, pa sam i lično zainteresovana kojim će putem ići srpska prosveta“, rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje šta misli o prvoj gej ministarki, ona je rekla da Ana Brnabić nije u vladi kao gej ministarka, već kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar