najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mihajlović: Neće biti otpuštanja u Železnicama Srbije

Poptredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da ove godine neće biti otpuštanja radnika u Železnicama Srbije, koje su podeljene na četiri posebna preduzeća, kao i da će u 2016. biti napravljena studija koja će pokazati da li ima viška zaposlenih.

U srpskim železnicama trenutno ima 16.941 radnik, a one su 2. jula podeljene na četiri posebna preduzeća: za prevoz robe, putnika, infrastrukturu i holding.

“Ove godine neće biti nikakvog otpuštanja radnika u smislu da će biti viška zaposlenih, jedino što može da se desi je prirodni odliv u 2015. godini”, rekla je Mihajlović novinarima uoči sastanka sa menadžmentom, radnicima i sindikatima srpskih železnica.

Prema njenim rečima, tek nakon izrađene studije, koja će biti gotova sledeće godine, možemo pričati o bilo kakvom višku, ako ga bude i koliko.

Mihajlović je poručila da niko na Železnici neće ostati bez radnog mesta, a da pre toga nije obezbeđen socijalni program, koji će biti finansiran kada se završi studija iz IPA programa 2016.

“Svaka brojka (o otpuštanju) i sve što smo mogli da čujemo u prethodnom periodu su proizvoljne ocene, jer nikakva analiza nije napravljena”, naglasila je Mihajlović.

Ministarka je rekla da je vrednost postojećih projekata na Železnici 1,5 milijardi evra, kao i da će uskoro biti započet novi projekat gradnje nove brze pruge od Beograda do Budimpešte.

“Studije su završene i 15. jula u Budimpešti ćemo se dogovoriti sa Mađarima i Kinezima i usvojiti zajedničku studiju i zatim krećemo u razgovore o načinu finansiranja”, rekla je Mihajlović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike