Mihajlović: Prioritet vlade profitabilna i efikasna železnica

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović  izjavila je danas da je cilj izmena dva zakona o železnici da se nastave reforme, kako bi srpska železnica postala profitabilna i efikasna.

Obrazlažući predloge izmena zakona o železnici i o bezbednosti na železnici , ona je na današnjem zasedanju Skupštine istakla da bi izmene tih zakona  trebalo da  povećaju bezbednost i konkurenciju u  železničkom saobraćaju i da uvedu pristup korišćenja železničke mreže u Srbiji.

“Verujem da će standardi koji želimo da uvedemo Železnicu Srbije učiniti konkurentnom sa drugim železnicama Balkana”, rekla je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Prema rečima Mihajlovićeve, Vlada Srbije je uopredo sa reformom Železnice Srbije pokrenula i investicioni ciklus, ističući da u tom preduzeću predstoji 1,5 milijardi evra investicija.

Na današnjem dnevnom redu Skupštine je i Sporazum Srbije i Slovačke o međunarodnom kombinovanom transportu, Sporazum Srbije i Mađarske o drumskom prevozu putnika i stvari i Sporazum Srbije i Tunisa o drumskom prevozu putnika i stvari.

(Beta)

Ostavite komentar