U trendu

Mihajlović s kineskim zvaničnicima o Koridoru 11

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je drumski Koridor 11 strateški važan za razvoj Srbije i da treba da preduzeti sve da se u roku izgradi taj put koji bi trebalo da košta više od 300 miliona dolara.

Kako je saopšteno, ministraka je na sastanku s predstavnicima kineske „Šandong haj-spid grupe“ i ambasadorom Kine Li Mančangom razgovarala o izgradnji dve deonice Koridora 11 – od Obrenovca do Uba, i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

„Očekujemo od glavnog izvodjača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvodjača i da maksimalno iskoristi gradjevinsku sezonu koja je u punom jeku“, istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog ministarstva.

Ona je rekla da su inženjeri tog ministarstva poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu da bi radovi bili kvalitetni i u roku, i da je stanje takvo da izvodjači radova moraju da pojačaju tempo.

„Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, veća je od pet milijardi evra“, navodi se u saopštenju.

Ambasador Mančang je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu „pažljivo prate“ kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije, i dodao da kompanija „Šandong“ ima nameru da širi poslovanje u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.