U trendu

Mihajlović: Stamatović nikada nije podneo kompletnu dokumentaciju

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović nije nikakva žrtva, da nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za izdavanje dozvole za izgradnju kabinske žičare  –  „gondole“ i da su protiv njega već podnošene krivične prijave.

„Milan Stamatović nije nikakva žrtva, on je lokalni šerif koji napadima na ministarstvo i Vladu Srbije pokušava da prikrije ono što se dogadjalo na Zlatiboru“, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi.

Ministarka je rekla da je ministarstvo podnelo krivičnu prijavu protiv Stamatovića zbog izgradnje „gondole“ bez dozvole, jer je gradnja bez dozvole krivično delo.

Ona je dodala da je Državna revizorska institucija podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu u Užicu zbog nabavke opreme za „gondolu“, koju je Stamatiović kupio od opštinskih para u trenutku kada se nije znalo ni kuda će „gondola“ proći, a koja prema njenim rečima sada „stoji po poljanama“ i nije konzervirana.

Protiv njega je podneta i predstavka Agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da je ministarstvo podnelo prijavu Tužilaštvu za organiziovani kriminal, kojom su obuhvaćena i druga lica, ali i Milan Stamatović, jer ono što su videli na Zlatiboru ukazuje na „organizovani kriminal u oblasti gradjevinarstva“.

Ministarka je najavila i da su sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine pokrenuli donošenje uredbe kojom će Zlatibor biti proglašen za prirodno dobro i izrazila nadu da će ta uredba doći na Vladu za oko mesec dana.

Ona je kazala da je to potrebno na primer zbog toga što se na Zlatiboru seče šuma kako bi bio izgradjen park, a da niko nije dao dozvolu za to, dok je dozvola izdata samo za 30 kvadratnih metara parka.

Mihajlović je kazala da je Stamatović na Zlatiboru ovlastio sam sebe za izdavanje dozvola i kazala da je on dao dozvolu za izgradnju zgrada na kolektoru jezera, a da su mnogi objekti gradjeni bez dozvole i pokazala fotografije tih nelegalnih gradilišta.

Ministarka je rekla i da Stamatović nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju i da na primer niko ne stoji ispred geo-mehaničkog elaborata (nije potpisan), da u jednom trenutku nije bila jasna trasa žičare i da ona neće potpisati dozvolu za izgradnju „gondole“ sve dok ne bude imala kompletnu dokumentaciju i bila sigurna da se žičara neće srušiti za 10 godina.

„Ta priča juče ispred ministarstva je politička kampanja. Mogu da leže ispred ministarstva, neću da potpišem dozvolu bez potpune dokumentacije“, rekla je Mihajlović i dodala da je država stvorila sve uslove za gradnju „gondole“ i proglasila taj projekat projektom od značaja, ali da sve mora da bude legalno da bi se gradilo.

(Beta)

1 komentar
  1. Balkan

    Kako sada nije podneo dokumentaciju kada je pre jedno dva meseca ili tako nesto bilo price da jeste i da odobravanje ide u fazama, ili sam ja mozda pogresno informasan.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike