U trendu

Mihajlović: U Grdeličkoj klisuri se radi 24 sata dnevno, Koridor 10 do kraja godine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da se u Grdeličkoj klisuri radovi izvode bez prestanka, a na nekim delovima trase radovi se izvode i 24 sata dnevno.

Komentarišući snimke sa društvenih mreža na kojima pored kosine koja se obrušila pre nekoliko dana nema radnika, Mihajlovićeva je rekla da su na toj kosini već dva šipa postavljena, danas će biti postavljen i treći, kao i da je uveden novi podizvodjač.

„Na sva tri gradilišta na drumskom Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri, Sićevačkoj klisuri i na deonici Srpska kuća-Levosoje, izvode se radovi kako bismo do kraja godine imali završen i bezbedan drumski Koridor 10, kao što smo i obećali“, poručila je Mihajlovićeva u Loznici.

Ona je naglasila da je „ovo prvi put da se u Srbiji gradi ovakav koridor i da se nigde nisu pomerale planine da bi se izgradio odredjeni put“.

„Naš zadatak je da koridor bude završen i da bude bezbedan, a svi problemi će se ispitivati, kao i odgovornost. Institucije koje su za to nadležne time se već bave, a mi bi trebalo da budemo srećni i ponosni na ono što gradimo“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da se najteži delovi Koridora 10 rade u poslednjih godinu dana, „uključujući most Vrla, na kojem je visina najvišeg stuba 62 metra, ili Momin kamen, gde je izminirano 650.000 kubika zemlje, koja je prevezena u više od 60.000 vožnji kamionom, što bi bilo oko 900 kilometara u dužinu kad bi ti kamioni stajali jedan iza drugog“.

Ona je najavila i da će biti dopunjena prijava Inženjerskoj komori Srbije protiv stranih i domaćih projektanata koji su učestvovali na ovom projektu.

Autoput od Rume do Šapca, a od Šapca do Loznice brzi put

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da u drugoj polovini iduće godine počnu radovi na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

„Od Rume do Šapca gradiće se autoput, a od Šapca do Loznice brzi put. Sklopljeni su ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije, koju će raditi Institut za puteve, i plan je da do 2020. to bude izgradjeno“, rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da su o realizaciji ovog projekta već počeli razgovori sa azerbejdžanskim „Azvirtom“, koji bi trebalo da bude izvodjač radova na ovoj deonici.

„Srbija danas ima stabilan budžet i verujem da ćemo u drugoj polovini iduće godine moći da počnemo radove na toj deonici“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se u Mačvanskom okrugu, pored izgradnje novih saobraćajnica, značajna sredstva ulažu i u održavanje postojećih, te da su u prethodne tri godine uložene oko dve milijarde dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.