U trendu

Mihajlović: U Moskvi potpisujemo memorandum u oblasti železnica

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija i Rusija imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje da se sledeće nedelje u Moskvi potpiše memorandum u oblasti železnica. 

„U Srbiji se danas vozimo 120 kilometara na čas na pojedinim prugama, to nije dovoljno, ali očekujemo da sa Rusijom potpišemo memorandum u oblasti železnica. Takođe razmenjivaće se iskustva i znanja sa ruskim kolegama, ruske železnice su jedne od najboljih u svetu, naši stručnjaci će ići na obuku, a vodimo i građevinske radnike i putare“, rekla je Mihajlović za Radio telelviziju Srbije (RTS) i dodala da treba da se modernizuje dispečerski centar koji će upravljati prugama.

Mihajlović je navela i da je u prošlosti bilo zastoja u trošenju ruskog kredita od 800 miliona evra.

„Na Koridoru 10 modernizujemo pruge od tog kredita, a rekonstruisaćemo i prugu Beograd-Bar čiji početak rekonstrukcije očekujemo do kraja godine“, rekla je ona.

Govoreći o primeni novih pravilnika o standarizaciji vozila istakla je da će doprineti bezbednosti saobraćaja i da će vozači ubuduće prilikom tehničkog pregleda vozila morati da imaju atest za tamne folije koje su stavili na stakla.

„Ukoliko nemaju atest, moraće da ih skinu. Ovo pravilo je definisano zbog bahatih i agresivnih vozača koji imaju crne folije na staklima vozača i suvozača. To moraju da sklone jer nije dobro za bezbednost ljudi i policije“, rekla je Mihajlović i istakla da 95 odsto građana nema zatamljena stakla.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar