U trendu

Mihajlovićeva potpisala Memorandum o obilaznici oko Beograda

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima kineske i azerbejdžanske kompanije memoradum o razumevanju koji se odnosi na izgradnju obilaznice oko Beograda.

Kako je saopštilo njeno ministarstvo, memorandum su potpisali zamenik direktora kineske fime „Synohydro Corporation Euroasia Department“ Jang Fan i direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Fikrat Najafov.

„Naš cilj je da što pre završimo obilaznicu oko Beograda i zato sam u ime Vlade Srbije potpisala ovaj dokument sa renomiranim medjunarodnim kompanijama koje poseduju veliko iskustvo u oblasti projektovanja, izgradnje, finansiranja i ulaganja u infrastrukturu“, izjavila je Mihajlović.

Ona je dodala da će izgradnja obilaznice oko Beograda ne samo povezati Koridor 10 i Koridor 11, već će i dodatno povećati bezbednost na putevima, smanjiti gužve u centru Beograda i emisije štetnih gasova i buke u gradu.

U saopštenju podsećaju da je formirana i posebna Radna grupa za projekat obilaznice oko Beograda, „kako bi taj izuzetno važan infrastrukturni projekat bio što pre i što kvalitetnije završen“.

Navodi se da će memorandum ubrzati realizaciju projekta i otvoriti mogućnosti zajedničke saradnje i na drugim projektima putne infrastrukture u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar