U trendu

Mihajlovićeva Fiskalnom savetu predstavila infrastrukturne projekte

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Srbije Zorana Mihajlović predstavila je danas članovima Fiskalnog savete projekte tog ministarstva i najavila reformu preduzeća „Putevi Srbije“ i Katastra.

Kako je saopštilo ministarstvo, Mihajlović je razgovarala sa predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem i njegovim saradnicima, a u razgovoru su učestvovali i državni sekretari i pomoćnici u tom ministarstvu.

Članovima Fiskalnog saveta detaljno su predstavljeni svi projekti na kojima Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radi i projekti na kojima će se raditi iz oblasti železničke i putne infrastrukture, kao i gradjevinarstva.

Predstavljene su i sve mere koje ministarstvo preduzima da bi Srbija ove godine dodatno poboljšala svoje mesto na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Mihajlović je rekla da je njeno ministarstvo za najbolju moguću i otvorenu saradnju sa Fiskalnim savetom, kako bi što više novca bilo uloženo u infrastrukturne projekte, koji su pokretač domaće privrede.

Petrović je istakao da su neophodna veća javna ulaganja u projekte kod kojih je odmah jasno da su isplativi.

Dogovorena je redovna komunikacija izmedju predstavnika tog tela i ministarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar