U trendu

Mihajlovićeva sa Toledom: Srbija dobro mesto za investiranje

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Istraživačke grupe Brisela koja priprema izveštaj i vodič za investiranje u Srbiji Fadrikom Alvaresom Toledom o prioritetima Srbije u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, regionalnom povezivanju i privlačenju stranih investitora, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Srbija je politički i ekonomski stabilna zemlja, što je i najvažniji preduslov za dolazak novih investicija i dalji razvoj ekonomije i povezivanja. Kao najkraća ruta izmedju istoka i zapada, kao centar regiona, postavili smo nekoliko prioriteta u transportnom sektoru – završetak Koridora 10 i 11, modernizacija i rekonstrukcija železnikog Koridora 10, pre svega pruge Beograd – Budumpešta i Niš – Dimitrovgrad, izgradnja „autoputa mira“ Niš – Merdare – Priština i dalji razvoj vazdušnog i rečnog saobraćaja“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju i da se sve reforme i zakoni donose u skladu sa evropskim standardima.

„Naš cilj je da se infrastrukturno povežemo sa susedima i dalje sa evropskim zemljama, jer je to dobro za razvoj naših nacionalnih ekonomija i regionalnu saradnju. Želimo da pomognemo da ceo region ide napred, da stvorimo dobru investicionu klimu ne samo u Srbiji, već i u zemljama Zapadnog Balkana“, rekla je ministarka.

Kako je saopšteno, Fadrik Alvares Toledo pohvalio je dosadašnja postignuća Srbije u oblasti transporta, kao i napredak na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja, istakavši da je Srbija na dobrom putu za dolazak novih investicija.

„Mnogo toga ste uradili, Srbija ima dosta potencijala i mogućnosti za dalji razvoj. Verujemo da kao zemlja možete doprineti unapredjenju investicione klime u celom regionu“, rekao je Toledo.

Istraživačka grupa Brisela objavljuje podatke o ekonomijama u razvoju, poslovanju, spoljnoj politici i globalnim temama, čije izveštaje koriste uticajni poslovni ljudi i investitori.

Vodič za investiranje u Srbiji biće predstavljen pred početak Samita EU – Zapadni Balkan koji se u maju ove godine održava u Sofiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.