U trendu

Milan Krkobabić: Danas je izuzetan dan za zadrugarstvo Vojvodine i cele Srbije

Milan Krkobabić, ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Nikola Kotarac, direktor Zemljoradničke zadruge „Voćar Slankamen“ Novi Slankamen potpisali su danas na plantažama voća u Novom Slankamanu Sporazum o dugoročnoj saradnji i projektu pod nazivom „Praktična škola zadrugarstva“.

Praktična škola zadrugarstva radiće po potrebi na volonterskim osnovama za potrebe svih zainteresovanih sadašnjih i budućih zadrugara, u okviru misije Vlade Srbije „500 zadruga u 500 sela“. Prema finansijskim mogućnostima, planirana su i stručna predavanja eminentnih stručnjaka.

„9. avgust 2017. godine je izuzetan dan za zadrugarstvo Vojvodine i cele Srbije. Praktična škola zadrugarstva – Zemljoradnička zadruga „Voćar Slankamen“ Novi Slankamen služi na čast zadrugarstvu cele Srbije. Očekujemo da ovde dolaze zadrugari iz svih krajeva naše zemlje – da se posavetuju, da razgovaraju, da steknu znanje, da vide praktično kako funkcioniše dobra zadruga, da se uvere kako može 40-ak domaćina da se objedini i da ima svoje zasade, svoju hladnjaču izuzetne vrednosti kapaciteta više od 3.000 tona, kako može da se izveze 8.000 tona voća u Rusiju, a deo i u Evropsku uniju, rekao je Milan Krkobabić.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.