Milion evra za uređenje Ludog potoka

ĆUPRIJA – Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila je opštini Ćuprija milion evra za rešavanje problema Ludog potoka, koji godinama zadaje velike glavobolje stanovnicima ovog grada.

„Sredstva smo dobili i radimo na elaboratu kako bi u septembru krenuli sa poslovima“, rekao je danas novinarima predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Rešili smo sve kritične tačke kod vodotokova prvog reda Velike Morave i Ravanice, međutim svake godine imamo problem sa Ludim potokom u delu grada kod Škole za muzičke talnete, koji izaziva poplave, objasnio je Erić i podsetio da je Ludi potok 2014. godine „pronašao put kroz grad i voda se slivala ulicama sve do Velike Morave“.

On je dodao da se radi elaborat „po kome će sve vode sa Dobričevskih tabli biti svedene u jedan kanal koji će se ulivati u Veliku Moravu“.

Erić je podsetio da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima na teritoriji Ćuprije već finansirala nekoliko vrednih projekata, a u „bliskoj budućnosti“ finansiraće i potpunu rekonstrukciji Opšte bolnice u ovom gradu.

(Tanjug)

Napišite komentar